Loopbaanbegeleiding

Een kort traject als je vragen hebt over de (on)tevredenheid in jouw werk. Door een pas op de plaats te maken ga je intensief op (werk)onderzoek uit.

 

Loopbaanbegeleiding is een investering in jezelf, of je nu al jarenlang meedraait of aan het begin van je loopbaan staat. Wil of moet je keuzes maken in je loopbaan, dan kan een coach je hierbij houvast geven. Je kunt ook een coach inschakelen als jouw talenten en kwaliteiten in je huidige baan onvoldoende benut worden, als je dreigt te bezwijken onder de werkdruk of als je jouw baan kwijt dreigt te raken. Jouw kennis, ervaring, drijfveren en verlangens bepalen het nieuwe perspectief.

De redenen om met loopbaanbegeleiding te beginnen zijn bijvoorbeeld:

  • Regelmatig vraag ik me af of ‘dit het nu wel is’
  • Ik heb toegezegd de praktijk over te nemen, maar ik twijfel
  • Nu ik in loondienst ga, realiseer ik me dat ik liever eigen baas word
  • Benut ik al mijn talenten wel helemaal in dit werk?
  • Ik maak me zorgen over een ingrijpende reorganisatie
  • Zal ik nog een switch maken nu ik halverwege de vijftig ben?

Samen met een begeleider onderzoek je hoe het zit met het plezier in je werk, de balans werk-privé, de werkdruk, de koers van je loopbaan en wat er nodig is om het leuk te houden of leuker te maken. Of om na te gaan welke volgende stap je zou willen nemen in je carrière.

Aanpak

Loopbaanbegeleiding bestaat uit drie tot vier gesprekken. Aan de hand van gesprekken en meestal ook vragenlijsten analyseer je samen met de begeleider hoe (on)tevreden je bent over jouw werksituatie en welke factoren in die (on)tevredenheid een rol spelen. Het resultaat kan zijn dat je weet welke nieuwe carrière stappen je gaat nemen. Of dat je beseft dat je wel op de goede plek zit, maar dat er een vervolg nodig is: een cursus, een supervisie- of coachingstraject, een preventieplan voor burnout begeleiding of re-integratie begeleiding. Vaak is er geen vervolg nodig en hebben de gesprekken voldoende duidelijkheid gegeven om zonder begeleiding verder te kunnen.

Showing 1 - 9 of 91

Een luisterend oor voor alle artsen

De Covid-19-pandemie vraagt enorm veel van alle artsen. Op onze beurt willen wij speciaal voor jullie beschikbaar zijn. Coaches voor medici is een netwerk van coaches speciaal voor medische professionals. Ieder van ons heeft veelzijdige
ervaring in de medische wereld en/of is zelf ook arts.
Wij bieden een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. Je kunt een beroep op ons doen voor een kosteloos gesprek als je daar behoefte aan hebt.

Mail naar luisterend-oor@coachesvoormedici.nl
Eén van onze coaches neemt zo snel mogelijk contact met jou op.